24 Ocak 2014 Cuma

Kilian - Love and Tears

Kilian'ın parfümlerine verdiği isimler, hazırlık öğrencilerinin ikinci kurda rahatlıkla anlayabileceği cinsten. Kokularla bağdaştırıyor musun derseniz, zaten alakasız bulduğum için bu kadar takıyorum. 

Love and Tears'ı unisex diye pazarlayan çok ağır yalan söyler. Tamamiyle feminen, harika bir çiçek kokusu. Kendi üzerimde pek düşünemem ama karşı cinste çok sofistike duracağı kesin. Yasemin temalı, banyodan yeni çıkmış hissiyatı veren zengin bir koku. Açılışı bana göre mükemmel. Öyle ki benim gibi fazlaca çiçek sevmeyen biri bile inanılmaz doğal ve net bir biçimde yasemini en güzel haliyle algılayabiliyor.

Orta notalara doğru hafiften portakal çiçeği kokusu eşlik ediyor yasemine. Gayet uyumlu bir harman... Kalıcılık ve fark edilirlik ise çok çok iyi. İlla ki bir erkek kullanacaksa bunu, kesinlikle kendinden emin biri olmalı ve yaz günü, duştan çıkar çıkmaz uygulanmasını tavsiye ederim. Belki de bunu düşünmemin sebebi bu kokunun bana banyodan yeni çıkmış bir kadının kokusunu hatırlatmasıdır. Kimbilir... Beyaz tenli bir kadın için ise rahatlıkla günlük kullanılacak bir imza parfümü olabilir Love and Tears.

Kilian'ın diğer kokularına nazaran oldukça düz ilerleyen, sert geçişleri olmayan belirgin tema kokusu. Daha açık bir anlatımla Kilian'ın Tom Ford Private Blend kafasındaki kokusu Love and Tears. Kilian'lar kompleks ve transparan kokulardan oluşurken Private Blend 1-2 ana notalı, tabiri caizse kalın kokulardan oluşuyor. Kısacası bana göre Private Blend'e yasemin temalı bir koku eklenseydi çok büyük ihtimalle bunun birebir benzeri olurdu. Kilian'ların büyük coğunluğu gibi gayet güvenli, günlük kullanıma uygun bir koku Love and Tears.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall